Οι ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας Atmel Corporation, Broadcom Corporation, Dell, Intel Corporation, Samsung Electronics Co. Ltd και Wind River ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας στον κλάδο που επικεντρώνεται στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και τον καθορισμό των απαιτήσεων συνδεσιμότητας για τα δισεκατομμύρια των συσκευών που θα απαρτίζουν το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). Η κοινοπραξία OIC επικεντρώνεται στον καθορισμό ενός κοινού πλαισίου επικοινωνιών, που βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα για την ασύρματη σύνδεση και την έξυπνη διαχείριση της ροής πληροφοριών μεταξύ των προσωπικών υπολογιστών και των αναδυόμενων συσκευών IoT, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, το λειτουργικό σύστημα ή τον φορέα παροχής υπηρεσιών.
Οι εταιρείες-μέλη θα συνεισφέρουν πόρους για το λογισμικό και τη σχεδίαση για την ανάπτυξη των προδιαγραφών του πρωτοκόλλου, την εφαρμογή ανοικτού κώδικα και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης του IoT. Οι προδιαγραφές της κοινοπραξίας OIC θα περιλαμβάνουν μια σειρά από λύσεις συνδεσιμότητας, αξιοποιώντας υπάρχοντα και αναδυόμενα ασύρματα πρότυπα και θα σχεδιαστούν ώστε να είναι συμβατές με μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.
Οι ηγέτες από ένα ευρύ φάσμα κάθετων τμημάτων της βιομηχανίας – από τις έξυπνες λύσεις για το σπίτι και το γραφείο, μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλους τομείς – θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι προδιαγραφές της κοινοπραξίας OIC και οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα θα βοηθήσουν τις εταιρείες να σχεδιάσουν προϊόντα που διαχειρίζονται και ανταλλάσουν πληροφορίες έξυπνα, αξιόπιστα και με ασφάλεια κάτω από μεταβαλλόμενες συνθήκες, ισχύ και εύρος ζώνης, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Η πρώτη εφαρμογή ανοικτού κώδικα θα έχει ως στόχο τις ειδικές απαιτήσεις των έξυπνων λύσεων για το σπίτι και το γραφείο. Για παράδειγμα, οι προδιαγραφές θα μπορούσαν να απλοποιούν τον έλεγχο από απόσταση και τη λήψη ειδοποιήσεων από έξυπνες οικιακές συσκευές ή συσκευές επιχειρησιακής κλάσης που χρησιμοποιούν με ασφάλεια smartphones, ταμπλέτες ή υπολογιστές. Οι πιθανές λύσεις για καταναλωτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να ελέγχονται από απόσταση συστήματα οικιακής χρήσης για την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Στην επιχείρηση, οι εργαζόμενοι και επισκέπτες προμηθευτές θα μπορούσαν να συνεργαστούν με ασφάλεια, ενώ θα αλληλεπιδρούν με οθόνες και άλλες συσκευές σε μια αίθουσα συσκέψεων. Οι προδιαγραφές για την αξιοποίηση του IoT σε άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, της υγειονομικής περίθαλψης και άλλες βιομηχανίες αναμένονται να ακολουθήσουν.
«Οι λύσεις λογισμικού ανοικτού κώδικα αφορούν στη συνεργασία και την επιλογή. Η κοινοπραξία OIC είναι μια ακόμα απόδειξη για το πώς ο ανοικτός κώδικας βοηθά την παροχή ισχύος για καινοτομία», δήλωσε ο Jim Zemlin, Eκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Linux. «Ανυπομονούμε για τη συνεισφορά της κοινοπραξίας OIC στη δημιουργία ενός ανοικτού περιβάλλοντος για την υποστήριξη της online διασύνδεσης των δισεκατομμυρίων συσκευών.»
Νέες εταιρείες-μέλη, συμπεριλαμβανομένων άλλων κορυφαίων κατασκευαστών συσκευών, παρόχων υπηρεσιών και λύσεων, κατασκευαστών chipset και άλλων, αναμένονται να ενταχθούν στην κοινοπραξία OIC τους επόμενους μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.openinterconnect.org.
Δηλώσεις για την κοινοπραξία Open Interconnect Consortium:
Atmel
«Στην Atmel είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στην κοινοπραξία OIC για τη δημιουργία ενός πλαισίου ανοικτού κώδικα που επεκτείνεται εκτός του ψηφιακού σπιτιού και των υπηρεσιών υποστήριξης σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών προϊόντων, των βιομηχανικών εφαρμογών και της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Kaivan Karimi, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των Wireless MCUs στην Atmel Corporation. «Μαζί με τους άλλους ηγέτες της βιομηχανίας, έχουμε δεσμευτεί να χτίσουμε μια ισχυρή τεχνολογική υποδομή για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για την επίλυση κρίσιμων θεμάτων τα οποία δεν αντιμετωπίζονται από άλλα υφιστάμενα βιομηχανικά πρότυπα.»
Broadcom
«Η διαλειτουργικότητα θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας καθώς το οικοσύστημα του Διαδικτύου των Πραγμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται», δήλωσε ο Rahul Patel, Senior Vice President και General Manager, Wireless Connectivity της Broadcom. «Μέσω της συνεργασίας μας με τους άλλους ηγέτες της βιομηχανίας στη δημιουργία μιας ανοικτής πλατφόρμας IoT που περιλαμβάνει πολλαπλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας, καταργούμε τα εμπόδια εισόδου και δημιουργούμε ευκαιρίες για την καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα εμπνευσμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.»
Dell
«Η έκρηξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων είναι ένας μετασχηματισμός που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία. Η δημιουργία ενός πλαισίου διασύνδεσης που είναι ανοικτό, ασφαλές και διαχειρίσιμο είναι κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση των βασικών αρχών για τον μετασχηματισμό αυτό», δήλωσε ο Glen Robson, Αντιπρόεδρος και CTO στο τμήμα Client Solutions της Dell. «Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία να μπορούν να χτίσουν την τεράστια ποικιλία των λύσεων που ενεργοποιούνται από ένα παγκόσμιο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Από τις πρώτες μέρες μας, η Dell έχει αγκαλιάσει τα ανοιχτά πρότυπα στη βιομηχανίας ως μέσο για να φέρει τις καλύτερες τεχνολογικές λύσεις για τους πελάτες μας και η ιδέα για την κοινοπραξία OIC είναι εξαιρετικά σύμφωνη με αυτό το μοντέλο.»
Intel
«Η άνοδος και η τελική επιτυχία του Διαδικτύου των Πραγμάτων εξαρτάται από την ικανότητα οι συσκευές και τα συστήματα να διασυνδέονται και να μοιράζονται πληροφορίες με ασφάλεια και αξιοπιστία», δήλωσε ο Doug Fisher, Εταιρικός Αντιπρόεδρος της Intel και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Λογισμικού και Υπηρεσιών. «Αυτό απαιτεί κοινά πλαίσια, με βάση πραγματικά ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα. Στόχος μας στην ίδρυση αυτής της νέας κοινοπραξίας είναι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της συνδεσιμότητας για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, χωρίς να εγκλωβίζεται η διασύνδεση του οικοσυστήματος στη λύση μιας εταιρείας.
Samsung
«Στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων, τα πάντα – από υπολογιστές, smartphones και tablets, μέχρι οικιακές και βιομηχανικές συσκευές και τα νέα wearable συστήματα – θα πρέπει απροβλημάτιστα να συνδέονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους , ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή της συσκευής», δήλωσε ο Jong-deok Choi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Software R&D στη Samsung Electronics. «Καλούμε κι άλλους ηγέτες της βιομηχανίας, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους και την εξειδίκευσή τους, να συμμετέχουν στον καθορισμό και την αποδοχή ενός κοινού πλαισίου επικοινωνίας για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων».
Wind River
«Η ευκαιρία για το εκκολαπτόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων απαιτεί ένα ισχυρό οικοσύστημα και καθορισμένο σύνολο προτύπων για να υλοποιήσει το πλήρες δυναμικό της», δήλωσε ο Barry Mainz, Πρόεδρος της Wind River. «Με τις απαιτήσεις σύνδεσης να εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό και μια αυξανόμενη ανάγκη για εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο συσκευής, ο σχηματισμός της κοινοπραξίας OIC για την περιγραφή ενός κοινού πλαισίου επικοινωνίας είναι ένα λογικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.»
Σχετικά με την Intel
Η Intel (NASDAQ: INTC) είναι παγκόσμια ηγέτιδα στις καινοτομίες των τεχνολογιών πληροφορικής. Η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει τις απαραίτητες τεχνολογίες που αποτελούν τη βάση των σύγχρονων υπολογιστικών συσκευών παγκοσμίως. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Intel είναι διαθέσιμες από τις τοποθεσίες newsroom.intel.com και blogs.intel.com.
Σχετικάμετο Open Interconnect Consortium
To Open Interconnect Consortium, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία του Όρεγκον, η οποία ιδρύθηκε από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας με στόχο τον καθορισμό των απαιτήσεων συνδεσιμότητας και την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των δισεκατομμυρίων των συσκευών που θα απαρτίζουν το αναδυόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙΟΤ). Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το www.openinterconnect.org ή στείλτε e-mail στο info@openinterconnect.org.
Τα ονόματα Intel είναι εμπορικό σήμα της Intel Corporation στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.
*¶λλα ονόματα και σήματα ενδέχεται να αποτελούν ιδιοκτησία τρίτων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη BrilliantPR
Μάριος Τζαβάρας, Τηλ.: +30 210 7222391 (ext. 110), e-mail: marios.tzavaras@brilliantpr.gr