Σταθερός ανοδικός θα παραμείνει, τα επόμενα χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών για προϊόντα και λύσεις ψηφιακής ασφάλειας. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς (hardware, software, και services) θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των $106,6 δις το 2019, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,7% έναντι του 2018. Η τάση θα παραμείνει ανοδική και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι δαπάνες για προϊόντα και λύσεις ψηφιακής ασφάλειας θα κινηθούν στα $151,2 δις το 2023, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 9,4% για την περίοδο 2019-2023.

Σύμφωνα με την IDC (Worldwide Semiannual Security Spending Guide), οι υπηρεσίες είναι ο τομέας που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών δαπανών για την ψηφιακή ασφάλεια το 2019, με την αξία τους να ανέρχεται στα $47 δις. Οι υπηρεσίες, εξάλλου, είναι ο τομέας που θα έχει την ταχύτερη αύξηση των δαπανών με ένα πενταετές CAGR 11,2%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της IDC, το λογισμικό θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας των δαπανών ψηφιακής ασφάλειας για το 2019, με την αξία του να ανέρχεται σε περίπου $38 δις. Επιπλέον, οι δαπάνες για hardware, που σχετίζονται με την ψηφιακή ασφάλεια, θα κινηθούν στα επίπεδα των $21 δις κατά το τρέχον έτος.

Τραπεζικός κλάδος
Οι τράπεζες θα είναι ο κλάδος, που θα επενδύσει τα μεγαλύτερα κεφάλαια σε προϊόντα και λύσεις ψηφιακής ασφάλειας σε όλη την περίοδο της πρόβλεψης έως το 2023, με τη διακριτική παραγωγή και τον κρατικό τομέα να ακολουθούν. Από κοινού, οι τρεις αυτές βιομηχανίες θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% όλων των δαπανών ασφαλείας παγκοσμίως.

Και οι τρεις βιομηχανίες θα αφιερώσουν σημαντικό μέρος (πάνω από 35%) των δαπανών τους για υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας. Οι κλάδοι, που θα καταγράψουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών κατά την περίοδο πρόβλεψης θα είναι ο κρατικός τομέας (12,5% CAGR), οι τηλεπικοινωνίες (11,9% CAGR) και οι βιομηχανίες πόρων (11,0% CAGR).

Δυναμικά οι ΗΠΑ
Από γεωγραφική άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα και τις λύσεις ψηφιακής ασφάλειας των σχετικών δαπανών να φθάνει τα $46,2 δις το 2019. Η δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά για την ψηφιακή ασφάλεια θα είναι η Κίνα, όπου ο κρατικός τομέας, οι τηλεπικοινωνίες και ο τραπεζικός κλάδος θα αντιπροσωπεύουν το 47% του συνόλου των δαπανών. Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία είναι οι επόμενες δύο μεγαλύτερες χώρες στις δαπάνες ασφαλείας, με τον τραπεζικό τομέα και τη μεταποιητική βιομηχανία να οδηγούν την αγορά. Τέλος, οι μεγάλες επιχειρήσεις (με 500 έως 1.000 εργαζόμενους) και οι πολύ μεγάλες (με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους) θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των συνολικών παγκόσμιων δαπανών για την ψηφιακή ασφάλεια το 2019.

sepe.gr