Η Cisco παρουσιάζει την εφαρμογοκεντρική υποδομή Insieme και ανακοινώνει το Dynamic Fabric Automation για ευκολότερη διαχείριση των data center, καθώς και τη νέα σειρά switch Nexus 7700.
Cisco Live! 28 Ιουνίου 2013 – Από τοCisco Live στο Ορλάντο, η Cisco παρουσίασε μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική δικτύωσης Data Center. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εφαρμογοκεντρική υποδομή της αρχιτεκτονικής της Cisco, που ως στόχο έχει να προσφέρει στα data center τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ανάγκες των νέων και υφιστάμενων εφαρμογών στην εποχή του Cloud.
Η επένδυση της Cisco στην Insieme Networks* επιτάχυνε την παρουσίαση αυτής της λύσης η οποία αποτελεί μια θεμελιώδη στροφή προς την εφαρμογοκεντρική υποδομή που θα προσφέρει στους επαγγελματίες την Πληροφορικής τη δυνατότητα να προσφέρουν γρήγορα επιχειρηματικές εφαρμογές στους τελικούς χρήστες με ένα απλούστερο λειτουργικό μοντέλο, επεκτάσιμη ασφαλή υποδομή και χαμηλότερο κόστος. Αυτή η αλλαγή απαιτεί μια ανοιχτή, προγραμματιζόμενη και αυτοματοποιημένη υποδομή, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των μοντέλων ανάπτυξης cloud και τις σημερινές εφαρμογές Big Data.
Η Cisco ανακοίνωσε επίσης δύο βασικές καινοτόμες βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική Unified Fabric. Πρώτον, το Dynamic Automation Fabric (DFA), που αυτοματοποιεί τη διαδικασία provisioning του δικτύου, απλοποιεί τη διαχείριση, ενώ βελτιστοποιεί το fabric για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και επεκτασιμότητα. Δεύτερον, η διεύρυνση της σειράς των switch Nexus 7000 με τα νέα 7700 Series και F3 Series I/O Modules.
Εφαρμογοκεντρική υποδομή
Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής αρχιτεκτονικής θα περιλαμβάνουν:
- Ταχύτητα εφαρμογών (ανεξαρτήτως όγκου δεδομένων και τόπου): Ο χρόνος ανάπτυξης εφαρμογών θα μειωθεί μέσω της πλήρως αυτοματοποιημένης και προγραμματικής υποδομής δικτύου.
- Κοινή ανοιχτή πλατφόρμα για φυσική, εικονική και cloud υποδομή: Η αρχιτεκτονική θα παρέχει πλήρη ενοποίηση φυσικών και εικονικών εφαρμογών, ομαλοποιώντας την πρόσβαση στα τελικά σημεία, παρέχοντας παράλληλα ευελιξία λογισμικού και μέγιστη.
- Αρχιτεκτονική συστημάτων: Μια συνολική απλουστευμένη προσέγγιση με την ενοποίηση υποδομών, υπηρεσιών και της ασφάλειας, σε συνδυασμό με τηλεμετρία σε πραγματικό χρόνο και επεκτασιμότητα για μελλοντικές υπηρεσίες.
- Κοινή πολιτική, διαχείριση και λειτουργίες: Το κοινό πλαίσιο διαχείρισης πολιτικής και το λειτουργικό μοντέλο οδηγούν στον αυτοματισμό σε ολόκληρο το δίκτυο.
- Ανοιχτά API, Open Source και πολλαπλών κατασκευαστών: Υποστήριξη ενός ευρύτερου δικτύου συνεργατών που ενισχύεται με ένα πλήρες σετ ανοιχτών API