Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η πιο διαδεδομένη και προφανής διαδρομή σε έναν οργανισμό – το email – συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από έναν αυξανόμενο αριθμό εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Το email είναι μία από εκείνες τις τεχνολογίες που δεν φαίνεται διατεθειμένες να αντικατασταθούν από συνεργατικά εργαλεία που συνδέουν άτομα και οργανισμούς –σε πολλές περιπτώσεις– με πολύ πιο παραγωγικούς τρόπους. Και εξαιτίας αυτού, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να αξιοποιούν το email για να αποκτήσουν πρόσβαση στους χρήστες.

Σύμφωνα με την Έκθεση Cyberthreats της Acronis για το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι οργανισμοί παρουσίασαν αύξηση 47% στις επιθέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με το 40% των χρηστών να αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μία επίθεση. Ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων αντιπροσωπεύει αύξηση 239% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η ανάλυση των επιθέσεων που βασίζονται σε email φέτος δείχνει ότι κυριαρχεί το phishing, αντιπροσωπεύοντας το 75% όλων των επιθέσεων (με κακόβουλο λογισμικό στο 20%, BEC στο 4% και προηγμένες επιθέσεις μόλις στο 1%). Οι κακόβουλες διευθύνσεις URL ήταν το #1 όχημα επίθεσης που χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις phishing, με το 26% των χρηστών να αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις απόπειρες phishing.

Εν ολίγοις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος δεν οδηγούν πουθενά.

Ένας από τους βασικούς τρόπους είναι να αξιοποιήσετε τη νέα εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια ώστε ο κάθε χρήστης να είναι ενημερωμένος σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επαγρυπνά όταν αλληλοεπιδρά με το email και το διαδίκτυο.

Συνδυάζοντας το AI με μια εκτεταμένη και διαδραστική βιβλιοθήκη περιεχομένου, το Security Awareness Training παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια και προσομοίωση phishing για να βοηθήσει τους χρήστες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά με τις απειλές.

Πώς λειτουργεί η Εκπαίδευση Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια του KnowBe4

  •  Aξιολογήστε το βασικό ποσοστό των χρηστών σας που είναι επιρρεπείς σε phising μέσω προσομοίωσης ηλεκτρονικού ψαρέματος
  •  Εκπαιδεύστε τους χρήστες σας με τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο εκπαιδευτικού περιεχομένου ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια
  •  Συνεχίστε να δοκιμάζετε τους χρήστες σας και να αξιολογείτε τον κίνδυνο με προσομοιωμένες επιθέσεις phishing
  •   Αξιοποιήστε τις ισχυρές αναφορές για να παρακολουθείτε την πρόοδο και να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων

Το KnowBe4 εξουσιοδοτεί το εργατικό δυναμικό σας να λαμβάνει πιο έξυπνες αποφάσεις ασφάλειας κάθε μέρα. Πάνω από 65.000 οργανισμοί σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται την πλατφόρμα KnowBe4 για την ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας και τη μείωση του ανθρώπινου κινδύνου.

Η Orthology ως πιστοποιημένος συνεργάτης της Knowbe4 είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει κατά την αξιολόγηση της λύσης αλλά και κατά την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων, ώστε οι χρήστες να γίνουν η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Με το KnowBe4, μπορείτε να καθιερώσετε μια ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας, να μετριάσετε τον κίνδυνο επιθέσεων και να προστατεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα του οργανισμού σας!