Με το νέο εργαλείο ThreatSync+ NDR η WatchGuard προσφέρει ολοκληρωμένη λύση Network Detection & Response που απευθύνεται σε δίκτυα κάθε μεγέθους χωρίς να απαιτείται μεγάλη ομάδα IT και σημαντικοί πόροι από προσωπικό κυβερνοασφάλειας.

Αντώνης Καλοχριστιανάκης,

 Διευθυντής Πωλήσεων  Digital SIMA

www.digitalsima.gr

 

 

 

Το ThreatSync+ NDR αυτοματοποιεί και απλοποιεί τη συνεχή παρακολούθηση, τον εντοπισμό και την αποκατάσταση απειλών χρησιμοποιώντας μια προηγμένη μηχανή ανίχνευσης AI. Ελέγχει διαρκώς τη δικτυακή κίνηση, προκειμένου να φέρει γρήγορα στην επιφάνεια σοβαρές απειλές και κινδύνους. Πρόκειται για μία λύση Open XDR που προσφέρει πλήρη ορατότητα σε κίνηση δικτύου που ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν το δικό τους κέντρο λειτουργιών ασφαλείας (SOC).

Το ThreatSync+ NDR χρησιμοποιεί μια προηγμένη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης με προσέγγιση νευρωνικών δικτύων διπλής στάθμης, μια τεχνολογία που αποκτήθηκε από την εξαγορά της CyGlass από την WatchGuard το 2023. Η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης στο ThreatSync+ συσχετίζει και παρουσιάζει ανωμαλίες ως περιστατικά με βαθμολόγηση κινδύνου και προτεραιότητας, δίνοντας στους MSPs και στους επαγγελματίες της ασφάλειας έναν πλήρη πίνακα εργαλείων που περιλαμβάνει πληροφορίες όπως τοποθεσία περιστατικού, συσκευές, χρήστες και χρονοδιαγράμματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν, στο μέγιστο, σε κρίσιμες απειλές καθώς και να εξετάζουν τις οδηγίες για την αντίδραση, με σκοπό να προστατεύουν καλύτερα τους οργανισμούς τους.

To ThreatSync+ NDR ελέγχει για απειλές καθώς αυτές αναπτύσσονται στο δίκτυο και οι οποίες έχουν περάσει από τα περιμετρικά συστήματα ασφάλειας. Οι επιτιθέμενοι δεν μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξη του ThreatSync+ NDR διότι χρησιμοποιεί ΑΙ για να ανιχνεύσει τη δραστηριότητα του επιτιθέμενου μέσα στη δικτυακή κίνηση.  Αυτό σημαίνει ότι το NDR είναι ικανό να ανιχνεύσει τα διάφορα στάδια μίας επίθεσης όπως command & control calls, οριζόντια κίνηση εντός του δικτύου, σκαναρίσματα ανίχνευσης στο δίκτυο και στα subnets, data staging (αποθήκευση δεδομένων υποκλοπής σε ενδιάμεσο storage), πακέτα malware & encryption, καθώς και απόσπαση δεδομένων.

Πολλαπλά οφέλη για όλους

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ThreatSync+ NDR είναι:

  • Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση χωρίς Hardware. Σε αντίθεση με άλλα NDR εργαλεία που είναι πολύπλοκα στη λειτουργία τους και χρησιμοποιούν συσκευές που εγκαθίστανται στα δίκτυα, το ThreatSync+ NDR λειτουργεί στο σύννεφο, εγκαθίσταται σε λιγότερο από 1 ώρα ανά δίκτυο (ή αμέσως όπου υπάρχει WatchGuard firewall), δεν απαιτεί εγκατάσταση on-premise hardware και η απλότητά του το κάνει εύκολα διαχειρίσιμο από το προσωπικό IT.
  • To ThreatSync+ NDR προσφέρει κορυφαία τεχνολογία machine learning. Είναι μία από τις πιο προηγμένες μηχανές ΑΙ ανίχνευσης της αγοράς με ειδικά μοντέλα ΑΙ για να ανιχνεύει απειλές όπως ransomware, επιθέσεις βασισμένες σε vulnerabilities, επιθέσεις supply chain και άλλες. Ελέγχει διαρκώς 24×7, ψάχνοντας για απειλές που περνούν τους μηχανισμούς περιμετρικής ασφάλειας.
  • Το ThreatSync+ NDR αυτοματοποιεί και απλοποιεί το συνεχή έλεγχο, την αναγνώριση και την αποκατάσταση. Χρησιμοποιεί ΑΙ για να περιορίσει τις εργασίες που απαιτούνται από το ΙT, ενώ παράλληλα τα dashboards με τις λύσεις, οι οδηγίες και το reporting, επιτρέπουν από οποιοδήποτε μέλος του IT να το λειτουργήσει.
  • Υποστήριξη ανοιχτού XDR. To ThreatSync+ NDR συνεργάζεται με τα firewalls της WatchGuard και προσθέτει στο WatchGuard XDR επιπλέον μηχανισμούς ασφάλειας. Επίσης υποστηρίζει τα firewalls όλων των κατασκευαστών, τα routers και switches, ώστε να είναι αποτελεσματικό σε κάθε οργανισμό.

Με τιμολογιακή πολιτική άδειας ανά χρήστη, χωρίς να απαιτούνται ειδικές συσκευές και με εκτεταμένη χρήση προηγμένης ΑΙ έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι λειτουργίες αναγνώρισης και αντίδρασης, το ThreatSync+ NDR προσφέρει κορυφαίο μηχανισμό NDR που είναι πλέον προσιτός ακόμη και σε μικρά και μεσαία δίκτυα διαχειριζόμενα είτε από κάποιον πάροχο MSP, είτε από μικρή ομάδα κυβεροασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το NDR της WatchGuard θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους (digitalsima.gr/product/watchguard-threatsync-plus-ndr/, watchguard.com/wgrd-products/threatsync-ndr ) ή επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο πωλήσεων της Digital SIMA.
H Digital SIMA είναι o επίσημος διανομέας των λύσεων της WatchGuard.