Ο CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, ανακοίνωσε στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Βαρκελώνη, μια σειρά από mobile πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, χαμηλού κόστους system-on-chip (SoC) για smartphones, phablets και tablets, μια προηγμένη λύση LTE, αλλά και καινοτομικές εμπειρίες personal computing, όπως και μια σειρά από πελάτες της Intel που προσφέρουν φορητές συσκευές και δικτυακές υποδομές.

 

 

Με τεχνολογίες που εκτείνονται στην τεχνολογία πυριτίου, το software και την ασφάλεια, ο Krzanich δήλωσε ότι, η Intel είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες ικανές να προσφέρουν end-to-end λύσεις, για συσκευές, δικτύωση και υποδομή cloud.

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τη σειρά επεξεργαστών Intel® Atom™ x3, οι οποίοι αποτελούν το πρώτο SoC της εταιρείας με ενσωματωμένες λετουργίες επικοινωνίας, προοριζόμενο για εισαγωγικές και χαμηλού κόστους συσκευές, καθώς και το 5 καταστάσεων modem Intel® XMM™ 7360 LTE Advanced, σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση και παγκόσμια κάλυψη. Επιπροσθέτως, ο κ. Krzanich υπογράμμισε τις από κοινού προσπάθειες με τις Alcatel-Lucent, Ericsson και Huawei, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης νέων υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες, στο cloud και τα data centers, όπως επίσης και σχετικά με τη βελτίωση της δικτυακής απόδοσης αλλά και την επιτάχυνση της πορείας του κλάδου προς λύσεις υποδομών που καθορίζονται από λογισμικό.

Ο κ. Krzanich επανέλαβε, επίσης, ότι οι χρήστες των Samsung Galaxy S6* και S6 Edge* θα έχουν προεγκατεστημένη και ενεργοποιημένη την anti-malware εφαρμογή McAfee VirusScan Mobile™ στις συσκευές τους.

“Η εξέλιξη του τοπίου στις τεχνολογίες φορητότητας και η ανάπτυξη έξυπνων, συνδεδεμένων συσκευών, έχει προκαλέσει την αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερη συνδεσιμότητα και προστασία, σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων αυτών των συσκευών,” δήλωσε ο κ. Krzanich. “Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν τον μετασχηματισμό του δικτύου και επιταχύνουν την προσφορά νέων εμπειριών, υπηρεσιών και δυνατοτήτων στο personal computing, μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Η Intel, είναι μια από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως, που ειναι σε θέση να προσφέρει end-to-end λύσεις, σε όλο το φάσμα των τεχνολογιών φορητότητας.”

Προϊόντα φορητών επικοινωνιών

Η Intel παρουσίασε τη σειρά επεξεργαστών Intel Atom x3 (μέχρι πρότινος γνωστή με την κωδική ονομασία”SoFIA”), την πρώτη της πλατφόρμα με ενσωμάτωση λειτουργικών επικοινωνίας, προοριζόμενη για εισαγωγικά και οικονομικά tablets, phablets και smartphones. Συνδυάζοντας τους 64-bit πολυ-πύρηνους επεξεργαστές Intel Atom με συνδεσιμότητα 3G ή 4G LTE, πρόκειται για ένα SoC, που συμπεριλαμβάνει τον επεξεργαστή εφαρμογών, τον επεξεργαστή του αισθητήρα εικόνας, υποσυστήματα γραφικών, ήχου, συνδεσιμότητας και διαχείρισης ισχύος, σε ένα ενιαίο chipset. Αυτή η ενοποίηση επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσφέρουν tablets, phablets και smartphones με πλήρη χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές, που στοχεύουν στα εισαγωγικά και χαμηλού κόστους, τμήματα των αγορών.

Η Intel, φέρνει με μεγαλύτερη ταχύτητα, τα οφέλη της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής και των ασύρματων επικοινωνιών της στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Κίνας. Είκοσι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι ASUS* και Jolla*, έχουν δεσμευτεί, ώστε να προσφέρουν υλοποιήσεις βασισμένες στους Intel Atom x3.

Ολοκληρώνοντας το χαρτοφυλάκιό της για φορητές λύσεις, το οποίο εκτείνεται από τα εισαγωγικά, μέχρι τα υψηλής απόδοσης, τμήματα της αγοράς, η Intel παρουσίασε επίσης το πρώτο της Intel® Atom™ SoC στα 14nm, με τη σειρά επεξεργαστών Ιntel Atom x5 και x7, (μέχρι πρότινος γνωστό με την κωδική ονομασία “Cherry Trail”), που προορίζεται για επόμενης γενιάς tablets και συστήματα 2-σε-1 με μικρή οθόνη. Προσφέροντας υποστήριξη 64-bit για Windows* και Android*, γραφικά Intel Gen 8, αλλά και επιλογή συνδυασμού με συνδεσιμότητα LTE Advanced, επόμενης γενιάς, η σειρά επεξεργαστών Intel Atom x5 και x7 θα βρίσκεται σε μια γκάμα συσκευών, από mainstream μέχρι premium. Οι επεξεργαστές θα είναι, επίσης, “conflict-free1,” το οποίο σημαίνει ότι, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν εμπεριέχουν ορυκτά (κασσίτερο, ταντάνιο, βολφράμιο, και/ή χρυσό), τα οποία συντελούν, αναπόδραστα, σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Πελάτες όπως οι Αcer*, ASUS, Dell*, HP*, Lenovo* και Toshiba*, έχουν ήδη δεσμευτεί, ώστε να προσφέρουν συσκευές πάνω σε αυτή την πλατφόρμα. Οι πρώτες από αυτές αναμένονται στην αγορά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Intel, επίσης, ανακοίνωσε το 3ης γενιάς, πέντε καταστάσεων, LTE Advanced Category 10 modem: το Intel XMM 7360 υποστηρίζει χαρακτηριστικά 3x carrier aggregation και ταχύτητες download μέχρι 450 Mbps. Χάρη στο συμπαγές μέγεθος και την ενεργειακή του αποδοτικότητα, το Intel XMM 7360 είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο εύρος form factors, από smartphones, phablets, tablets, ακόμη και PCs. Επεκτείνει δε, το χαρτοφυλάκιο της Intel πάνω σε λύσεις LTE, προσφέροντας στους κατασκευαστές συσκευών μια ανταγωνιστική επιλογή, ώστε να σχεδιάσουν και να λανσάρουν γρήγορα συσκευές LTE σε διάφορα τμήματα της αγοράς, αλλά και σε διάφορες χώρες. Στo Mobile World Congress, η εταιρεία επέδειξε, επίσης, ένα concept σύστημα προ-5G, το οποίο συνδυάζει LTE με 802.11ad, παρέχοντας ταχύτητες άνω του 1 Gbps, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά, τεχνολογία της Intel.

Προσφέροντας νέες εμπειρίες σε εξυπνότερες, ασφαλέστερες συσκευές

Με προϊόντα hardware και software, όπως την τεχνολογία ανίχνευσης βάθους Intel® RealSense™, την ασύρματη φόρτιση και την τεχνολογία True Key™ της Intel Security, μεταξύ άλλων, η Intel συνεχίζει να προσφέρει νέες εμπειρίες, που χαρακτηρίζονται από φυσικότερη και βαθύτερη διεπαφή μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας. Με βάση την επιτυχία του λεπτότεροιυ tablet στον κόσμο, Dell Venue* 8, ο κ. Krzanich έδωσε μια πρώτη γεύση του tablet Dell Venue* 10, το οποίο διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, καθώς και την τεχνολογία λήψης εικόνων Intel RealSense. Στοχεύοντας τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες, το tablet αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αγορά. Ο κ. Krzanich δήλωσε, επίσης, ότι η Intel Security συνεργάζεται με τη Samsung, πάνω στην προστασία των συσκευών Galaxy S6 και S6 Edge, όσο και με την LG Electronics, βοηθώντας την να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα. Η LG Electronics θα διαθέσει το McAfee Mobile Security της Intel Security μαζί με το LG Watch Urbane LTE*, ώστε να προσφέρει αντικλεπτικές δυνατότητες, που θα επιτρέπουν στον κάτοχο να κλειδώνει και να διαγράφει τη συσκευή, αν παραστεί η ανάγκη. Οι χρήστες Android συσκ ευών της LG προστατεύονται ήδη με το McAfee Mobile Security.

Ο κ. Krzanich ανακοίνωσε νέους πελάτες της τεχνολογίας True Key, όπως τους Brightstar Corp, Deutsche Telekom και Prestigio. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, αποτελεί μια εφαρμογή που υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες και αντικαθιστά την ανάγκη εισαγωγής passwords με προσωπικά στοιχεία, όπως αναγνώριση προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος, για ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στη συσκευή. Η Deutsche Telekom θα προεγκαθιστά το True Key για τους Ευρωπαίους πελάτες της. Η Prestigio θα είναι μια από τις πρώτες κατασκευάστριες εταιρείες mobile συσκευών, που θα λανσάρουν την εφαρμογή True Key στη Ρωσία και σε όλη την Ευρώπη, εγκαθιστώντας τη σε όλα της τα Android tablets και smartphones, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μετασχηματίζοντας τα δίκτυα – νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και ταχύτερα δεδομένα

Ο κ. Krzanich σκιαγράφησε τον τρόπο, με τον οποίο η Intel συνεργάζεται με τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας, πάνω στο μετασχηματισμό της δικτυακής υποδομής, με βάση τυποποιημένο hardware και software, επιταχύνοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, τη μετάβαση σε ένα ευέλικτο και ευκίνητο πλαίσιο υποδομών καθοριζόμενων από λογισμικό (software-defined). Αυτό επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και cloud, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των δικτύων τους και να προσφέρουν συντομότερα νέες υπηρεσίες και δυνατότητες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η Alcatel-Lucent παρουσίασε ένα σύστημα virtual radio access network (vRAN), αποτελούμενο από μια εικονικοποιημένη μονάδα baseband επικοινωνίας, που χρησιμοποιεί τυπικούς, γενικής χρήσης servers με επεξεργαστές Intel® Xeon®, επιτυγχάνοντας την εξοικονόμηση κόστους και την αύξηση της δικτυακής απόδοσης. Το vRAN θα διατεθεί δοκιμαστικά σε πελάτες φέτος και εμπορικά εντός του 2016.

Η Ericsson ανακοίνωσε μια νέα γενιά από πλατφόρμες data center για το Ericsson Cloud System, οι οποίες επιτρέπουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών και cloud υπηρεσιών να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) και να καθιστούν πιο ευέλικτα και αποδοτικά τα data centers τους. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Intel® Rack Scale, σε συνδυασμό με software διαχείρισης και ενορχήστρωσης, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τους πόρους στο cloud, σε κάθε κλίμακα, είτε πρόκειται για προσωπικούς, δημόσιους, enterprise ή τηλεπικοινωνιακούς τομείς, επιτρέποντας πιο ευκίνητες υπηρεσίες. Η Ericsson ανακοίνωσε, επίσης, τη συνεργασία της με την Intel Security πάνω στην mobile ασφάλεια για δίκτυα 4G.

Η Huawei και η Intel συνεργάζονται πάνω σε στιβαρές λύσεις cloud, που θα επιτρέψουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να μετασχηματίσουν τα data centers τους. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν την επόμενη γενιά του Huawei FusionSphere*, το οποίο πλέον θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική Intel και θα χρησιμοποιεί το Data Plane Development Kit και το Open vSwitch, για να αυξήσει την απόδοση των λειτουργιών εικονικοποίησης του δικτύου (network virtualization) του FusionSphere. Αυτές οι λύσεις αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση του TCO για φορτία εργασίας στο cloud, κατά τρόπο κλιμακούμενο και ασφαλή.