Εταιρείες σε Γαλλία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν ήδη να παραγγείλουν και να δοκιμάσουν υπηρεσίες συνδεσιμότητας με quantum–safe στο δίκτυό τους.
Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος υπηρεσιών στην Ιταλία που συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους παγκοσμίως, ανακοινώνει την έναρξη των προ-παραγγελιών για τη νέα υπηρεσία Quantum Safe over Internet (QSI), το πρώτο προϊόν στη σειρά Network as a Service (NaaS), που σύντομα θα περιλαμβάνει και άλλες δυνατότητες. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του Global NaaS Event (GNE), το οποίο οργανώνεται από την MEF και διεξάγεται στο Ντάλας από 28 έως 30 Οκτωβρίου. Σε αυτό το event, η Sparkle παρουσιάζει τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας μέσω ζωντανών demos.
Η εγκαθίδρυση quantum-secure συνδέσεων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια των επικοινωνιών. Πρόκειται για λύση που έχει ήδη δοκιμαστεί σε international VPN μεταξύ Ιταλίας -Γερμανίας αλλά και στο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών της Sparkle στην Αθήνα. Αποδεδειγμένα επιτρέπει στις εταιρείες να επωφεληθούν από μια on-demand πρόσβαση στο Internet, που ακολουθεί τα πρότυπα της MEF, όντας προστατευμένη με κρυπτογράφηση post-quantum.
Με την προσέγγιση Network-as-a-Service, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μέσω ενός dedicated portal ή μέσω API, με ευελιξία, ευκολία και πλήρη αυτοματοποίηση. Η υπηρεσία QSI, διαθέσιμη αυτή τη στιγμή για προπαραγγελία σε Παρίσι, Λονδίνο και Αθήνα, θα δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της Sparkle, να δημιουργούν ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ των γραφείων τους και να χρησιμοποιούν πόρους στο cloud με ασφάλεια απέναντι σε quantum attacks.
«Σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, όλο και πιο διασυνδεδεμένο και υποστηριζόμενο από την τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιακή εμπειρία, η πιστοποίηση δεδομένων και η ασφάλεια δοκιμάζονται διαρκώς,» δήλωσε ο Daniele Mancuso, Chief Marketing & Product Management της Sparkle. «Το Quantum–Safe μέσω Internet συνδυάζει την εμπειρία NaaS με κρυπτογράφηση post–quantum, τοποθετώντας τη Sparkle στην αιχμή της προστασίας των επικοινωνιών απέναντι στους κινδύνους που σχετίζονται με την έλευση της κβαντικής υπολογιστικής».