Σε μία πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα και συναρπαστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που βρίσκεται σε μία εκπληκτική τοποθεσία στον Λόφο Νυμφών στo Θησείο, οι NSS και Sophos μίλησαν και ανέδειξαν τις εκπληκτικές δυνατότητες των νέων τεχνολογιών της κορυφαίας εταιρείας στον χώρο της ασφάλειας δικτύου και τερματικών συσκευών σε επιλεγμένους μεταπωλητές / εταιρείες πληροφορικής στη χώρα μας.
Στην εκδήλωση, ηSophos εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή Πωλήσεων Βορειοανατολικής Ευρώπης Thomas Tholke καθώς και από το Διευθυντή Marketing Denis Brendelberger, ενώ από την NSS παρευρέθηκαν οι Αντώνης Βεντούρης (CTO), Γιώργος Καπανίρης (Business Development Director) και Γιώργος Κουϊμιντζής (Commercial Director).
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α.) είναι Δημόσιο Ερευνητικό Κέντρο και ιδρύθηκε το 1842 με δωρεά του Εθνικού ευεργέτη Γ. Σίνα. Οι επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες αφορούν το εσωτερικό και το φλοιό της Γης, το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, τον εγγύς διαστημικό χώρο και το αστροφυσικό Σύμπαν. Σημαντική, είναι η συνεισφορά του στην επιμόρφωση του κοινού και τον τομέα της διάχυσης της επιστήμης μέσω του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης και Θησείου που περιλαμβάνει το Μουσείο Γεωαστροφυσικής.
Οι δραστηριότητες του Κέντρου εξυπηρετούνται από τα Ινστιτούτα Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης, Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ήταν το καταλληλότερο μέρος για την εκδήλωση και η επιλογή της τοποθεσίας είχε συμβολικό χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, η Sophos με τα Project Galileo, Project Copernicus και Project Kepler, πρωτοπορεί και θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στον χώρο της ασφάλειας, όπως πρωτοπόρησαν και οι διάσημοι αστρονόμοι Γαλιλαίος Γαλιλέι, Νικόλαος Κοπέρνικος και Γιοχάνες Κέπλερ, που τιμούν με τις ονομασίες τους τις μοναδικές στον κόσμο τεχνολογίες της Sophos. Έτσι, όπως οι Γαλιλαίος, Κοπέρνικος και Κέπλερ βρίσκονταν μπροστά από την εποχή τους, έτσι και η Sophos βρίσκεται μπροστά από την εποχή της, με τεχνολογίες μοναδικές στον κλάδο της ασφάλειας.
Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, γνωστός ως Γαλιλαίος, ήταν φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος κα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση. Μεταξύ άλλων με δικής του κατασκευής τηλεσκόπιο παρατήρησε πρώτος τους κρατήρες, τα όρη και τις πεδιάδες στην επιφάνεια της Σελήνης, αποκάλυψε την αστρική φύση του Γαλαξία μας και απέδειξε την ισχύ της ηλιοκεντρικής θεωρίας. Ο Νικόλαος Κοπέρνικος ήταν μαθηματικός και αστρονόμος, και διατύπωσε το ηλιοκεντρικό μοντέλο του σύμπαντος, τοποθετώντας τον Ήλιο και όχι τη Γη στο κέντρο του ανοίγοντας τον δρόμο για επιστήμονες όπως ο Γιοχάνες Κέπλερ, μαθηματικός και αστρονόμος που είναι γνωστός και ως ο «Νομοθέτης του ουρανού» από τους φερώνυμους Νόμους που αφορούν την κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο.
Στην εκδήλωση, είχαν την τιμητική τους το Sophos XG Firewallκαθώς και της ιδέας του Synchronized Security που μέσω του Security Heartbeat προάγουν την ιδέα της συγχρονισμένης ασφάλειας που αποτελεί καινοτομία της Sophos σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Synchronized Security (Project Galileo) αντιπροσωπεύει το όραμα της Sophos, που θέλει όλες τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς enduser, server και network να εργάζονται παράλληλα, ως ένα ενοποιημένο, σύστημα ασφαλείας με ενιαία διαχείριση από το Cloud. Η Συγχρονισμένη Ασφάλεια (Synchronized Security) επιτέλους έγινε πραγματικότητα με τα νέα προϊόντα της Sophos.
To Sophos XG Firewall (Project Copernicus) είναι η νέα επαναστατική πλατφόρμα Firewall της Sophos, που συμπεριλαμβάνει το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα Sophos OS (SF–OS) όπου μέσω του Security Heartbeat είναι το “the next-big thing” στην ασφάλεια επόμενης γενιάς. Το Sophos XG Firewall προσφέρει κορυφαία επιχειρησιακής κλάσης απόδοση, εκπληκτική ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο. Το XG Firewall περιλαμβάνει το Security Heartbeat, μία μοναδική δυνατότητα, που κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά στην βιομηχανία και συνδέει τα firewall και endpoint μαζί, με αποτέλεσμα να τους δίνει την δυνατότητα να μοιράζονται νοημοσύνη και να βελτιστοποιούν την προστασία ενάντια στις προηγμένες απειλές.
Το Project Kepler, που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό, αφορά την προστασία δεδομένων / κρυπτογραφία επόμενης γενιάς (next generation data protection / encryption). Σύντομα θα μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, αυτό ωστόσο που υπόσχεται η Sophos, είναι ότι για ακόμη μία φορά, θα φέρει επανάσταση στον χώρο.
Μετά την παρουσίαση των τεχνολογιών της Sophos, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν ιστορικά στοιχεία καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στον κόσμο σε μία συναρπαστική παρουσίαση από την κα Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού διδάκτωρ Αστρονόμο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αργότερα, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και παρατήρησαν στον Αττικό ουρανό τον Αστερισμό του Ωρίωνα και άλλους αστερισμούς με την βοήθεια του Τηλεσκόπιου Δωρίδη, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια στην Ελλάδα.
Το Τηλεσκόπιο Δωρίδη ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον ελληνικό χώρο από το 1902 μέχρι το 1959. Βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήριο με μεταλλικό θόλο επάνω στο λόφο της Πνύκας στο Θησείο. Είναι διοπτρικό τηλεσκόπιο με διπλό αχρωματικό φακό διαμέτρου 40 εκατοστών και εστιακή απόσταση 5 μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα για παρατηρήσεις πλανητών, δορυφόρων πλανητών, κομητών, μεταβλητών αστέρων, για αστρομετρία αλλά και για τη μελέτη του Ήλιου. Σήμερα το τηλεσκόπιο αυτό, χρησιμοποιείται για ξεναγήσεις, επιδείξεις, για παρατηρήσεις λαμπρών ουράνιων αντικειμένων, για εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του χώρου της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και του Διαστήματος.
Οι εταιρείες NSS και Sophos, ευχαριστούν ιδιαιτέρως όλους τους εκπροσώπους των εταιρειών για την παρουσία τους στην εκδήλωση.