Η ισχυρή ασφάλεια στον ψηφιακό χώρο είναι ολοένα πιο απαραίτητη για όλες τις επιχειρήσεις, με το 78% αυτών να υποστηρίζει πως η ψηφιακή ασφάλεια κατέχει υψηλή θέση στις προτεραιότητες τους. Ποιες είναι, όμως, οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη επιχείρηση σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια;
1. Νέα μοντέλα τηλεεργασίας
Η τηλεεργασία κερδίζει συνεχώς έδαφος ως ένα εναλλακτικό μοντέλο εργασίας, καθώς συνδυάζει πτυχές ευελιξίας και ασφάλειας, παρέχοντας μεγαλύτερη αυτονομία στους εργαζόμενους. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι χρειάζεται να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες λύσεις ψηφιακής ασφάλειας. Για παράδειγμα, η υιοθέτηση μιας βασικής λύσης mobile ασφάλειας είναι απαραίτητη στο νέο ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι επεξεργάζονται εταιρικά δεδομένα εκτός γραφείου.
2. Αυξανόμενη χρήση ΙοΤ & υπηρεσιών cloud
Καθώς οι εξελίξεις στη συνδεσιμότητα και τις εφαρμογές IoT είναι συνεχείς, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, αξιόπιστες λύσεις που μπορούν να μειώσουν δραστικά κάθε ανησυχία για την ψηφιακή ασφάλεια, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία. Η ασφαλής και ευρεία συνδεσιμότητα είναι εφικτή – αρκεί να εμπιστευτούμε τις σύγχρονες μεθόδους προστασίας!
3. Διατήρηση της φήμης και αξιοπιστίας κάθε επιχείρησης
Αξιόπιστες λύσεις ψηφιακής ασφάλειας μπορούν να διασφαλίσουν ότι ένα brand θα είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης για κάθε πελάτη ή συνεργάτη.
4. Νέες μορφές κυβερνοεπιθέσεων
Καθώς οι οργανισμοί βελτιώνουν την ψηφιακή τους ετοιμότητα, ανοίγουν νέες «λεωφόροι» για διαφορετικές ψηφιακές απειλές. Για παράδειγμα, οι ειδικοί προειδοποιούν για εγκλήματα «υψηλών ταχυτήτων» με επιθέσεις που ως κύριο στόχο θα έχουν αποκλειστικά τα δεδομένα της επιχείρησης. Κατά συνέπεια, είναι πλέον αναγκαία η υιοθέτηση business continuity λύσεων που εξασφαλίζουν την ομαλή και εύρυθμη συνέχεια λειτουργία της επιχείρησης, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν την προστασία των δεδομένων της, όχι μόνο από επιθέσεις αλλά ακόμα και σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.
5. Νέοι νομοθετικοί κανονισμοί
Καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις οφείλουν να εναρμονίζονται διαρκώς με νέους κανονισμούς. Για παράδειγμα, η έλευση του νέου πλαισίου GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) τόνισε τη σημασία εφαρμογής νέων διαδικασιών και πολιτικών σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.
Στο report που ακολουθεί, μπορείς να δεις αναλυτικά τα νέα δεδομένα στην ψηφιακή ασφάλεια του μέλλοντος. Επίσης, για να μη μένεις πίσω στις εξελίξεις, ενημερώσου για το πώς μπορείς να προστατέψεις αποτελεσματικά τη δική σου επιχείρηση!